Möbeln i centrum

Thomas Lingsell - Andy Liffner

Möbeln i centrum

Ire har samarbetat med det kreativa teamet Liffner Lingsell för att skapa en bildserie med möbler som vågar synas i sömmarna.

En soffa ska stå i centrum. Så resonerade Ire kring sin nya bildserie som fotograferats och stylats av Andy Liffner och Thomas Lingsell. Istället för att låta soffan vara en liten del av ett traditionellt vardagsrum, ville man lyfta fram möbeln och låta den ta plats i rampljuset. Budskapet är enkelt men effektfullt; en möbel från Ire är gjord med stort hantverkskunnande och känsla för detaljer, och tål att synas i sömmarna.
Bildserien fotograferades på Skoklosters slott som räknas som ett av Europas främsta barockslott och är det största privatpalats som någonsin byggts i Sverige. Trots en byggtid på över trettio år fullbordades slottet aldrig helt, vilket gör det till en perfekt backdrop för en fotografering, med både pampiga miljöer och ofullbordade salar till hands. Här har fem av Ires soffor fått agera modeller, däribland Altero och Rejoin, tillsammans med textilier ur Ires stora arkiv.
Fotografen Andy Liffner och stylisten Tomas Lingsell har samarbetat länge och skapar stämningsfulla bilder med mycket känsla och identitet, både för tidningar och reklamkampanjer.
- Idag är bilden ett viktigt verktyg för att kommunicera och sprida nyheten om en produkt, men den är också ett sätt att visa vad ett företag står för. Vi ville lyfta fram Ires kvalitet och låta soffan tala för sig själv, säger Emma Olbers, kreativ chef för Ire.