Våra nyheter är här!

Våra nyheter är här!

Nu finns nya sofforna Dis, Echo och Forever i vårt sortiment. Vi adderar också Stay pall, Icon soffbord och Ritz soffbord i ny höjd och ytbehandling.

Vi kan även avslöja att vi senare i år kommer presentera ännu fler nyheter. Bland annat ett nytt samarbete med formgivaren Jesper Ståhl som har designat en ny serie för Ire.

Mer information om våra nya möbler finns under Produkter.

 

 

Uppdaterad tygkollektion

Uppdaterad tygkollektion

Ire arbetar med en noggrant utvald tygkollektion från europeiska väverier. Valet av tyg har stor betydelse för en stoppmöbel och med vår breda tygkollektion erbjuder vi stora möjligheter.

Den 1 juni uppdaterar vi vår tygkollektion med nyheterna Aro, Crevin Onix, Mode Clint och Texta Royal. Samtidigt uppdateras även färgutbudet på de befintliga tygerna Para Medea och Amdal. Tygerna Glamour Dream, Hazel, Pixel och Pozzi Pirite utgår den 1 juni.

 

 

Produktion i Tibro

Ire har en lång tradition av stoppmöbeltillverkning och grundades 1939 i Skillingaryd. Idag har vi vår bas i Tibro.

Ires produkter tar stor hänsyn till miljön i allt från produktion och val av samarbetspartners till materialval. Vi håller fast vid hantverket och den småskaliga produktionen. Med stolthet och stor omsorg levererar vi produkter med en genuin identitet.

 

 

Årets Designer 2019 - Rum Design

Emma Olbers utsedd till Årets Designer 2019 av tidskriften Rum Design!

Ett starkt engagemang för miljövänlig och hållbar design och noggrant utvalda material som är både estetiskt tilltalande, klimatsmarta och går att återvinna – oavsett hur små eller stora projekt hon tar sig an. Det är några av anledningarna till att Emma Olbers är Årets Designer 2019 av tidskriften Rum Design.

 

Juryns motivering lyder:

Möbeldesign på hög nivå med hänsyn till planetens resurser.”Planetens resurser är en demokratifråga. Emma Olbers har haft miljö och etik i fokus för sitt designarbete länge. Genom sina konsekventa val av hållbara material och produktionssätt påverkar hon producenter och konsumenter att göra mer miljövänliga val. Det spelar ingen roll om hon tar sig an en klassisk biblioteksinredning för nya Nationalmuseum eller en lampa för möbeljätten Ikea. Emma Olbers arbete genomsyras alltid av en stor respekt för naturen och på senare år har hon gjort sig känd som en av branschens främsta klimatkämpar.”

För sitt arbete med Nationalmuseums bibliotek utsågs Emma Olbers nyligen också till Årets Miljöprofil i tidningen Residence Stora Formpris 2018.

Emma har designat möbler som Estrid, Hanna, Rejoin, Sofo, Sofo Upper och S-wood för Ire.

ELLE Decoration Swedish Design Awards 2019

Agda, design Front (Anna Lindgren & Sofia Lagerkvist), får ELLE Decorations pris för årets stol!

Motivering: "En dekonstruerad stol i klassiska naturmaterial som visar sig vara lika bekväm som vacker".


Fåtöljen Agda är en del i Character Collection, Ire Möbels  fåtöljkollektion, som lanserades under Stockholm Furniture Fair 2018.

Agda har en tydlig karaktär, som trots sin klassiska utformning ändå bär spår av Fronts experimentella sätt att arbeta. Grundarna Anna Lindgren och Sofia Lagerkvist har inspirerats av sadelgjord, ett klassiskt material som ofta finns dolt i konstruktionen. Man har även arbetat med vävning där inspirationen varit klassiska vävtekniker. 

- Vi har arbetat fram den här fåtöljen i nära samarbete med Ire, och ett av målen har varit att skapa en fåtölj som känns både Ire och Front, säger Sofia Lagerkvist.

En hyllning till fåtöljen

En hyllning till fåtöljen

En fåtölj är en karaktär i ett rum, en personlighet. Den kan vara sval, excentrisk, tillåtande eller lågmäld. Den kan våga ta plats och stå för sin personlighet. Favoritfåtöljen följer ofta med sin ägare genom livets alla boenden och skeenden. Den kan gå i arv i generationer och står sig som en stark solitär genom snabba stil- och trendskiften. Den kan vara den egna favoriten – eller vännen.

Läs mer

En öronlappsfåtölj som signalerar avskildhet

En öronlappsfåtölj som signalerar avskildhet

Mats Broberg och Johan Ridderstråle, som drivit Broberg & Ridderstråle sedan 2006, beskriver sin fåtölj Eva som
en stor personlighet som vågar ta plats i e rum ”utan a för den skull vara bullrig och högljudd”. I deras studio på Kungsholmen i Stockholm jobbar dom med den första prototypen av fåtöljen, som med sin höga rygg och avskärmande huvudstöd ämnar ge användaren ”lite lugn och ro.” Broberg & Ridderstråle är kanske mest kända för sina framgångsrika möbler och accessoarer för företag som Klong, Asplund, Röshult och Adea, men de lägger minst lika mycket tid på inredningar av butiker och privathem.

Läs mer

Lättförståelig och ärlig

Lättförståelig och ärlig

”Man har ofta en särskild relation till sin favoritfåtölj, den blir en plats a dra sig undan till, en trygg punkt,” säger formgivaren Emma Olbers.
För Ires nya Character Collection har hon designat fåtöljen Estrid, som hon beskriver som en samtida klubbfåtölj, en ”lä förståelig och ärlig fåtölj, som är fin från alla håll.” I hennes studio på Södermalm i Stockholm, som hon arbetat från i närmare 20 år, går omtanken för miljön som en röd tråd genom allt hon skapar, det ska vara enkla vackra naturmaterial, varsamt producerat
och hålla länge. Hon har samarbetat med en rad skandinaviska företag, från Skagerak i Danmark till Asplund, Skultuna, Tre Sekel och Eldvarm i Sverige, och sedan 2016 är hon creative director för Ire.

Läs mer

Character Collection

Character Collection

Character Collection 

En fåtölj är en karaktär i ett rum, den kan vara sval, excentrisk, tillåtande eller lågmäld. Character Collectionr är en hyllning till det personliga och det konstnärliga. De fyra fåtöljerna har fått helt olika uttryck vilka är skapade av fyra framstående skandinaviska formgivare; Front, Broberg & Ridderstråle, Andreas Engesvik och Emma Olbers

Vallastaden 2-24 september

Framtidens sätt att bygga, bo och leva 

Sveriges största bo-och samhällsexpo slår upp portarna mellan 2-24 september i Vallastaden i Linköping. Här bjuder man besökare på både en inblick i en av Sveriges mest omtalade nya stadsdelar och besök i 70 olika hem på sammanlagt 135 000 kvadratmeter.

Boende och livsstil är stora intressen för många av oss, så visst låter det lockande. Under expot får du dessutom åtskilliga konkreta exempel på hur vi kommer att bo och leva i framtiden. Du som gillar inredning, arkitektur, livsstil eller miljö lär hitta dina favoriter.

Ire har möbler i flera olika utställningar på området »

En möbel för framtiden

En möbel för framtiden

Ärlig i sitt utförande, lätt att förstå och tydlig i sin konstruktion

Den flexibla soffan Hanna, designad av Emma Olbers, är en efterfrågad lillasyster till den populära fåtöljen Hanna som lanserades 2015. På många sätt är den typisk för sin skapare, som tycker om att arbeta med ärliga och synliga material, och med miljöhänsyn i fokus. Med sin tydliga träram och djupa sittbredd är den lika mycket soffa och dagbädd som extrasäng för tillfälliga gäster.

Läs mer

En ny elegans

En ny elegans

Välklädd, men med glimten i ögat

Mattias Stenbergs första soffa för Ire heter Como och kombinerar det svenskt praktiska med det italienskt eleganta. Han har tidigare designat en lätt fåtölj, Chorus, och en serie soffbord för Ire.

Läs mer

En svensk vy

En svensk vy

En svensk vy

Det började med en vy av ett svenskt höstlandskap. En äng, några karga tallar, tät dimma. Ires produktråd hade samlats utanför Lundsbrunn i Västergötland för att prata om kommande kollektioner. Där och då föll det sig självklart att hämta inspiration från den svenska naturen runt omkring oss.

Läs mer

  • 1
  • 2