Vår fabrik

Många av våra möbler tillverkas i vår fabrik i Lammhult i Småland — en ren, tyst, gemytlig fabrik med genuin hantverkskänsla. Här sker limning av polyeter på stommar av svenskt trä, tillskärning av tyger och allt läder, sömnad av större delen av våra tygklädslar (övriga sys i Smiltene i Lettland), tapetsering och montering av produkterna samt emballering i förnybara material.


All produktion i vår fabrik är orderstyrd. Det innebär att vi börjar tillverka en möbel först då vi har en beställning, utifrån varje kunds individuella önskemål. Denna metod främjar kvaliteten och är hållbar för vår miljö.

I vår produktion har största omsorg lagts i varje detalj för bästa tänkbara arbetsmiljö och minsta möjliga negativa miljöpåverkan. Vi arbetar i största möjliga mån utifrån metoden Lean Production. Produktionsmiljön är tyst och harmonisk. Det går bra att prata i normal samtalston. Vi använder enbart vattenbaserat lim. Ventilationen från limskåpen renas och blåses ut som ren luft i lokalen. Inga skyddsmasker behöver användas. 

Vi arbetar med noggrant utvalda formgivare som tillsammans med vår produktutvecklare Thomas Ahlgren och våra hantverkare arbetar fram våra möbler från grunden, utifrån skisser och prototyper. Grundat i lång erfarenhet väljer vi vilka material och vilken konstruktion som är mest lämplig. Vi tar inga genvägar i utvecklingen av möbler med optimal estetik, komfort och hållbarhet.